19/1/2023

Fjernvarmeværker er klar til vinterpakken

Jobnyt
Features
Tips & tricks
Softværket og Debbie har i fællesskab udviklet en komplet løsning til hovedparten af de medlemmer af Dansk Fjernvarme, der er lovmæssigt forpligtet til at tilbyde indefrysning af energiudgifter.

”Lige siden indefrysningsordningen for husstande blev besluttet i en politisk aftale mellem regeringen og et bredt flertal af Folketingets partier den 23. september 2022, er der i løbet af efteråret blevet arbejdet på at udvikle en god løsning til vores medlemmer”, fortæller direktør Kim Mortensen fra Dansk Fjernvarme. ”Gennem et godt samarbejde med Softværket og Debbie, blev der inden årsskiftet lavet en it-løsning til de få berørte fjernvarmeværker, så de siden den 1. januar 2023 kan hjælpe de forbrugere, der benytter indefrysningsordningen.”

Det er Softværket i Kolding, som er et softwarehus med skræddersyede løsninger til forsyningsbranchen, der står bag den nye løsning i samarbejde med Debbie - en løsning til opkrævning og inddrivelse af udeståender.

Et godt match

”Debbie var hurtigt ude med en løsning til servicering af indefrysningsordningen hos el-selskaber, og vi så straks et godt match mellem Debbies løsning og vores afregningssystem”, udtaler Softværkets direktør Jan Elmstrøm Blaabjerg og fortsætter:

”Vi har styr på reglerne for indefrysning og alt omkring forbrug og økonomi, der ligger til grund for beregningerne for, hvad de berørte fjernvarmeværker ifølge den vedtagne lov skal tilbyde sine forbrugere i 2023. Vi bruger så Debbie som platform over for forbrugerne, der via Debbie kan tilmelde sig indefrysnings-ordningen hos vores kunder. Ligesom Debbie til hver en tid holder styr på, hvad der er indefrosset, og hvordan det indefrosne beløb skal afvikles i perioden 2025-2028.”

Håndterer ordningen i alle 6 år

Indefrysningsordningen løber i 6 år. Det første år (2023) kaldes indefrysningsperioden, hvor husstanden midlertidigt kan indefryse en nærmere defineret del af fjernvarmeregningen. Derefter følger et afdragsfrit år (2024). Inden udløb af det afdragsfrie år skal husstanden vælge, om den vil betale det samlede indefrosne beløb på én gang eller afdrage gælden over en periode på 4 år (2025-2028). Der tilkommer renter og gebyrer til den indefrosne del af fjernvarmeregningen, men alt dette holder Debbie styr på.

”Det var oplagt at udvikle videre på vores løsning til el-selskaberne og sammen med Softværket få en løsning til fjernvarmeværkerne inden udgangen af 2022”, fortæller Emil Brandt, der har udviklet Debbie. ”Vi har i forvejen et godt samarbejde med forsyningsbranchen omkring digital debitorservice og inkasso, og grundplatformen i Debbie understøtter indefrysning. Vi har selvfølgelig brugt mange timer på at tilpasse Debbie, men er glade for og stolte over den brugervenlige løsning til indefrysning, vi har fået på plads. Først tilen række el-selskaber og nu også til de berørte fjernvarmeværker i Dansk Fjernvarme”.

Vi sørger for, at du kommer hurtigt i gang med Debbie og får fuld udbytte af din nye digitale ressource i din kundeservice.